Biomassza előkészítő és betároló rendszerek

Tekintse meg a témához kapcsolódó galériánkat!

Biomassza előkészítő és betároló rendszereink erőművek számára nyújtanak megoldást fa és egyéb energianövények feldolgozására, aprítására, tárolására, kazánba juttatására.

A biomassza előkészítő rendszerhez gyártott gépeink:

     - Szállítószalagok
     - Láncos rönkszállító pályák
     - Rönkrázó görgősorok
     - Vibroadagolók
     - Ledobókocsik
     - Teleszkópos ejtőcsövek

Erőművi biomassza előkészítő rendszereink a Megrendelő igénye szerint kerülnek kialakításra. Az alábbiakban egy általános technológiai leírást olvashatnak rendszereinkről.
 
A hengeresfa és darabos feldolgozási hulladék aprító és aprítékfeladó rendszerünk alkalmas egyéb biotermék (energianád, mezőgazdasági melléktermék) feldolgozására is. Általánosságban, ilyen rendszerek kivitelezésekor cégünk feladata az aprítógép és kiszolgáló segédberendezéseinek építészeti, gépészeti, villamos energiaellátási, irányítástechnikai kiviteli tervezése és komplex kivitelezése üzembe helyezéssel (beleértve a próbaüzemet is) a farönkök és darabos feldolgozási hulladék fogadásától az apríték – direkt módon vagy tárolótéren történt átmeneti deponálást követően – az erőmű meglévő szállítórendszerére, vagy kazántérbe való juttatásáig.

Eddig készített rendszereink maximális aprító teljesítménye 120 t/óra. Alkalmas fogadni a vasútról beérkezett rönköket (ha van vasúti sínpár) és a közúti forgalomból bejuttatott anyagot. A rönkasztalok megrakása portál daruval vagy rönkszállító kocsival illetve láncos vagy kerekes csipegetőkkel, valamint homlokrakodóval történhet. A megrakó vályú alkalmas az ömlesztett és vékony anyag fogadására. A tarajos láncos szállítópálya alkalmas a rövid és a hasított, valamint a szabálytalan rönkök feladására. A tároló térben lehulló apríték automatikusan vezérelt ejtőcsöveken keresztül jut a depótérre, a kiporzás meggátlása végett.

Az aprítógép be- és kiömlő részeinél porelszívó egység található, az elszívott por zsákos porleválasztóba jut. Rendszereink (igény esetén) tartalmazzák az összes szükséges perifériális berendezést, mint a háncs és szemét rázót , valamint kihordót, a fémkeresőt a hozzá tartozó jelző rendszerrel.